Állapotfelmérés

ÁLLAPOTFELMÉRÉS: Helyszíni szemle alapján állapítjuk meg az elvégzendő munka szükségességét és feltételeit.

  • Szellőzőrendszer paraméterei (pl. méretek) : Kollégáink, a helyszínen feltérképezik a munka elvégzésének fizikai feltételeit, mint az elektromos hálózat helyét, vagy a tetőre való kijutás körülményeit, a légcsatornák elhelyezkedését és számát.
  • A Szennyezettség mértéke és milyensége? : A légcsatornákat megvizsgálva fénykép felvételeket készítünk  a szennyeződés mértékéről és milyenségéről, mert volt már dolgunk olyan épülettel is ahol olyan mennyiségű döglött madártetem volt található, amelyet csak speciális öltözékben lehetett eltávolítani  a fertőzés veszély miatt.  
  • Rendszer esetleges hiányosságainak feltárása:  Ebben a munkafázisban azt vizsgáljuk, hogy maga a rendszer rendelkezik e olyan problémákkal, tulajdonságokkal, amelyek megnehezítik, megdrágítják, vagy éppen olcsóbbá teszik a kivitelezést. Adódnak olyan szellőző rendszerek is amelyek olyan állapotban vannak, hogy nem éri meg őket kitisztítani, érdemesebb új szellőzőrendszert kiépíteni, vagy az épület jellegéből fakadóan fizikailag nem kivitelezhető a tisztítás.
  • Munkavégzés feltételei.: Ipari létesítményeknél a munkavégzés időpontja ( hétvége, vagy éjszaka ) vagy a megfelelő eszközök, (emelőkosarak),  személyi feltételek,  belépési engedélyek letisztázása jelent segítséget a gördülékeny munkavégzéshez.