Energiamegtakarítás, környezetvédelem egészség!

 

A panelépületek legnagyobb közösségi villamos áram fogyasztói a tetőventilátorok. Jellemzően még a lifttel rendelkező házak esetében is a villanyszámla 60-65 %-át a ventilátorok fogyasztása teszi ki.

Ez könnyen belátható, hiszen általában 0,37 kWh a fogyasztásuk. 24 órás üzemidővel számolva ez kb. 13000 Ft/db/hó költséget jelent. A legtöbb lépcsőház 2-3-4 ilyen fogyasztóval rendelkezik, így generálva 30-50000 Ft-os költséget havonta.

Korszerűsítési programunk keretében ezt a költséget tudjuk 70-80%-al csökkenteni azonos elszívási teljesítmény mellett. Az eddig elvégzett beruházások jellemzően 2-4 éves megtérülést mutatnak. ( Referenciáink )

Érdemes a megtakarítások kalkulálásánál figyelembe venni a karbantartási költségek megszűnését is.

Finanszírozás: Amennyiben az épület nem rendelkezik elegendő forrással, érdemes a finanszírozási lehetőségeket áttekinteni. Lakástakarék pénztár igénybevételével 30%-os támogatás biztosított. A támogatás miatt a megtakarítás mértéke, a megtérülés ideje tovább csökken. még banki hitel esetén is a megtakarítás mértéke nagyobb mint a finanszírozás költsége, így a lakókat plusz költség nem terheli.

Tanácsadásért, testre szabott ajánlatért keressen bennünket.